Thuisbezorgd vanaf 45 euro. Gratis vanaf 70 euro.
Binnen 1 a 2 werkdagen verzonden. Spoed? Bel voor de mogelijkheden.
Bezoek ook onze winkel in Deventer!

Château Massiac Château Massiac - Viognier

Terug naar overzicht

€ 12,00 Incl. btw

(0)

Eiken - Honing - Perzik

Een biologische Viognier uit Zuid Frankrijk. Licht vettig en zachte wijn boordevol perzik, abrikoos en rijp citrusfruit. Niet te zwaar maar wel met mooie vulling.

Lees de volledige productomschrijving

  • Koop 6 voor €10,80 per stuk en bespaar 10%
  • Koop 12 voor €10,20 per stuk en bespaar 15%

Directe checkout

  • Op voorraad
  • Thuisbezorgd vanaf 45 euro. Gratis vanaf 70 euro.
  • Binnen 1 a 2 werkdagen verzonden. Spoed? Bel voor de mogelijkheden.
  • Bezoek ook onze winkel in Deventer!

Productomschrijving

In de Minervois ligt Château Massiac.

Massiac staat op een zonnige heuvel, waar verschillende winden waaien, westelijk de cers en oostelijk een meer vochtige zeewind. Rondom het domaine strekken zich 25 hectare wijngaard en 7 ha bos en garrigue. De heuvel van Massiac dateert van de quaternaire (4de era) en is een rivier terras. De gletsjers van de montagne noire hebben allerlei soorten rots meegenomen, en door erosie zijn de heuvels ontstaan (“les mourels”).
 
De mergelgrond van de wijngaarden heeft goede drainage dankzij filterende grond die kiezelhoudend is met sporen van gesteente en marmer uit de gletsjers. De regen van de Atlantische kant bereikt het domein niet en de middellandse zee regen heeft hier heel wat van haar heftigheid verloren….Dankzij deze luminositeit en speciale warmte brengt dit terroir aromatisch expressieve wijnen met een verfijnde tanninestructuur  

De druiven plukt men optimaal rijp, de wijn moet zich op natuurlijke manier vormen. In augustus 2020 is de conversie naar biologische wijnbouw ingezet. 

Reviews Schrijf je eigen review

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Schrijf je eigen review

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »